TEMPLUL MAGIC - ceai verde
Fiecare își imaginează locul magic în felul său. Pentru unii se află sub nivelul mării, alții îl găsesc pe vârfurile munților. Dar majoritatea dintre noi purtăm cea mai mare magie în noi. Așezați-vă confortabil, închideți ochii și vă veți regăsi în propriul templu. Înconjurat de liniște și dragoste caldă. Cel mai bun ceai pentru astfel de momente? Sencha cu papaya, mango și cireșe, pe scurt, Templul magic.
Compoziție
Ceai verde Sencha, Papaya confitata (papaya, zahar), Stafide, Hibiscus, Gălbenele, Bucăți de vișine, Bucăți de mango liofilizate, Aromă naturalăInfuzia și gustul ceaiului
Ceaiul verde Templul Magic oferă o infuzie de culoare portocalie închisă chiar roșie, deoarece conține hibiscus, care conferă băuturilor o nuanță carmin. Gustul ceaiului este foarte stratificat - veți recunoaște prospețimea ierboasă a ceaiului Sencha și notele plăcut de liniștitoare ale fructelor. Ceaiul verde Templul Magic este potrivit pentru consum atât în varianta caldă, cât și în varianta cu gheață.
Originea ceaiului
Ceaiul verde Sencha din celebra regiune Huang Shan (Muntele Galben) din China este caracterizat de un gust care amintește mai degrabă de ceaiurile japoneze celebre, decât de cele clasice chinezești. Motivul este modul în care frunzele de ceai au fost procesate. Spre deosebire de prăjirea în tigaie, care este mai frecventă în China, acest ceai Sencha a fost expus scurt la aburi de câteva ori. Temperatura ridicată a oprit oxidarea enzimelor din frunze și a păstrat gustul și aroma delicată.
Munții Huang Shan se află în provincia Southern Anhui, în estul Chinei. Zona este renumită pentru natura frumoasă, cu izvoare termale și dealuri înalte acoperite cu pini impunători. Este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din China, și chiar a fost înscrisă pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Sencha nu este doar un ceai foarte gustos, care poate fi consumat aproape toată ziua. Conform unor cercetări recente efectuate de cercetători din Toledo, acesta conține substanțe care blochează urokinaza, o enzimă secretată de celulele cancerigene. Despre ceaiul Sencha se vorbește de mulți ani că are legătură cu sănătatea. Desigur, elimină oboseala, iar medicina tradițională descrie capacitatea sa de a îmbunătăți digestia, de a ajuta la vindecarea rănilor, de a reduce febra și zahărul din sânge. Nu degeaba se consumă ceaiuri verzi de aproape 5000 de ani, iar popularitatea lor nu scade în niciun fel.
În ceaiul Templul Magic pe lângă ceaiul Sencha descris, se găsește și papaya și hibiscus. Papaya (Caricia papaya) este o plantă, care arată aproape ca un copac. Crește de obicei în America Centrală, de acolo s-a răspândit în mai multe zone cu climă tropicală. Produce fructe mari cu o greutate între 0,5 și 10 kilograme. Sub coajă au o pulpă dulce cu multe semințe mici în mijloc. Papaya este foarte gustoasă și, prin urmare, utilizarea sa este foarte largă. Se utilizează pentru consum direct, în băuturi, gemuri și altele asemenea. Un alt avantaj este conținutul de papaină, care favorizează digestia și are efecte antiinflamatorii.
Hibiscus, care este folosit pentru prepararea ceaiurilor, este o floare uscată a plantei cu același nume. Hibiscusul sudanez (Hibiscus sabdariffa) crește până la o înălțime de doi metri; este un arbust originar din Africa, în prezent este adesea cultivat în zone tropicale din întreaga lume. Florile sunt folosite la prepararea băuturilor, deoarece excelează printr-un gust acrișor plăcut și sunt bogate în vitamine (în special vitamina C) și minerale (în special fier, calciu, fosfor, mangan). Nu este de mirare că sunt recomandate pentru inflamație, întărirea arterelor, supraponderalitate sau transpirație excesivă.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 2-3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul turnați apă fierbinte de 70-80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.
6. 4.