VERBINĂ (Herba verbenae) - plantă
Conform unor scrieri vechi, verbina ar trebui să protejeze împotriva săgeților. Conform cercetărilor moderne, este o alegere excelentă pentru răceli, stres, probleme hepatice și renale datorită substanțelor amare, taninilor și alcaloizilor speciali. Pe scurt, oricine poate vedea magie în altă parte. În orice caz, este util să aveți verbină mereu aproape.
Compoziție
Sporiș 100%ORIGINEA PLANTEI
Planta sacră, spornic sau veronica, acestea sunt doar câteva din nume sub care este cunoscută verbina. Denumirile vin din diferite locuri unde vindecătorii au utilizat proprietățile benefice pentru sănătate.
Verbina sau verbena officinalis este o plantă cu o înălțime de până la 50 de centimetri, cu flori mici roz. Crește în locuri însorite cu multă umiditate. O puteți întâlni mai mult în zonele joase, unde caută un sol bogat în nutrienți.
Inițial verbina creștea în zona Mării Mediterane, Africa de Vest și partea asiatică, și ajungea până în Himalaya. Treptat s-a răspândit și în alte părți din Asia, Europa și Africa. O puteți întâlni chiar și pe continentul nord-american și în Australia.
Planta făcea parte din ritualuri magice din cele mai vechi timpuri. Preoții din Roma antică o puneau în jurul altarelor zeului Jupiter, crezând că pot crea o magie cu ajutorul său, care să asigure dragostea și pacea. Vechii germanii purtau ceastă plantă în jurul gâtului pentru a îndepărta forțele malefice și pentru a cunoaște puterea iubirii.
Dar, cea mai mare faimă a obținut datorită efectelor sale asupra sănătății. De exemplu, numele său englezesc „vervain” provine de la expresia celtică „ferfaen”. În traducere liberă, înseamnă „îndepărtează pietrele”. Dar, poate face mult mai mult, în principal datorită proporției ridicate de alcaloizi, uleiuri esențiale și enzime importante. Parte aeriană a plantei este cea mai bogată în substanțele benefice. Se poate adăuga crudă de exemplu la salate. Dar cel mai frecvent se usucă și ulterior se prepară din ea decoct.
Deși nu se cunosc efecte secundare, recomandăm, la fel ca și în cazul altor plante medicinale, consumul în cantități moderate. În cazul consumului pe termen lung, vă sfătuim să faceți o pauză după aproximativ două luni.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
100 °C | 15 minute | 1 linguriță la 250 ml |
Instrucțiuni de preparare
- La ceaiul de plante adăugați apă clocotită de 100 °C în proporție de 1 linguriță de ceai la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 15 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.