WHITE MOON - ceai alb
White Moon de la faimoasele plantații din Fujian este un ceai pentru suflete delicate. Secretul său constă în uscarea frunzelor de ceai fără accesul luminii. Rezultatul este o băutură foarte delicată și clară. Atrage atenția la fel ca și luna albă care plutește pe cerul fără nori. Priviți, și vă va fascina. Gustați și vă va cuceri. Nu toată lumea poate invita luna palidă direct în ceainicul său.
Compoziție
Ceai alb White Moon 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul White Moon oferă o infuzie de culoare galben aurie. Parfumul său este delicat, moderat. Putem descrie gustul ca fiind dulce, plăcut, captivant. În adâncul gustului percepem fructele litchi, fructe exotice dulci.
Originea ceaiului
Ceaiurile albe sunt originare aproape exclusiv din China. Deși această țară nu produce ceaiul alb în cantități mari (producția de ceai alb reprezintă doar un procent din ceaiul produs în China), acesta este cunoscut în întreaga lume. Denumirea de "ceai alb" nu se datorează culorii infuziei, ci culorii argintii a frunzelor tinere, acoperite cu puf. Frunzele sunt culese în majoritate manual și în principiu este suficientă doar uscarea lentă. Nu se rulează, nu se încălzesc, așa cum se întâmplă de exemplu în cazul ceaiurilor verzi. În cazul ceaiului White Moon, uscarea se face fără accesul luminii. Astfel ceaiul devine este extrem de delicat, nu își pierde proprietățile naturale. Provincia Fujian, din care am adus ceaiul White Moon, este unul dintre puținii producători de ceaiuri albe. Există, de asemenea, pe piață o cantitate mică de ceaiuri albe din Nepal, India sau Sri Lanka, dar ceaiurile din Fujian le depășesc nu numai la cantitate dar și la calitate.
Au o istorie de peste două sute de ani în regiunea de pe coasta de sud-est a Chinei. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, acolo s-a produs ceaiul alb pentru prima dată, pentru curtea regală. Au trecut mulți ani, de la vremea când această bijuterie de ceai putea fi gustată doar de călugării budiști și oameni de rang social înalt. În prezent, ceaiurile albe sunt extrem de populare nu numai în China, ci și în Europa sau America. Se prepară cu apă caldă, nu fierbinte, și infuzarea se poate face în mod repetat. Mugurii tineri au nevoie de mai mult timp pentru a elibera gustul. Acordați atenție preparării ceaiului și veți fi răsplătiți! Și nu uitați să-l păstrați în mod corespunzător. În special ceaiurile albe (dar și cele verzi și negre) au capacitatea de a absorbi mirosurile și umezeala din mediul înconjurător. Pentru păstrarea ceaiului, acesta nu trebuie expus la aer, lumină și umiditate.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 2-3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită de 70-80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.