075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

WHITE MOON - ceai alb

Cod: 1426

White Moon de la faimoasele plantații din Fujian este un ceai pentru suflete delicate. Secretul său constă în uscarea frunzelor de ceai fără accesul luminii. Rezultatul este o băutură foarte delicată și clară. Atrage atenția la fel ca și luna albă care plutește pe cerul fără nori. Priviți, și vă va fascina. Gustați și vă va cuceri. Nu toată lumea poate invita luna palidă direct în ceainicul său.

Pachete mari:
Pachete mici:
141,6 Lei /250 g 56,7 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 4. 10. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
China
Regiune
Regiune:
Fujian
Gust
Gust:
Dulceag, Fin
Pentru copii
Pentru copii:
de la 10 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1200m

Compoziție

Ceai alb White Moon 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Ceaiul White Moon oferă o infuzie de culoare galben aurie. Parfumul său este delicat, moderat. Putem descrie gustul ca fiind dulce, plăcut, captivant. În adâncul gustului percepem fructele litchi, fructe exotice dulci.

Originea ceaiului

Ceaiurile albe sunt originare aproape exclusiv din China. Deși această țară nu produce ceaiul alb în cantități mari (producția de ceai alb reprezintă doar un procent din ceaiul produs în China), acesta este cunoscut în întreaga lume. Denumirea de "ceai alb" nu se datorează culorii infuziei, ci culorii argintii a frunzelor tinere, acoperite cu puf. Frunzele sunt culese în majoritate manual și în principiu este suficientă doar uscarea lentă. Nu se rulează, nu se încălzesc, așa cum se întâmplă de exemplu în cazul ceaiurilor verzi. În cazul ceaiului White Moon, uscarea se face fără accesul luminii. Astfel ceaiul devine este extrem de delicat, nu își pierde proprietățile naturale. Provincia Fujian, din care am adus ceaiul White Moon, este unul dintre puținii producători de ceaiuri albe. Există, de asemenea, pe piață o cantitate mică de ceaiuri albe din Nepal, India sau Sri Lanka, dar ceaiurile din Fujian le depășesc nu numai la cantitate dar și la calitate.

Au o istorie de peste două sute de ani în regiunea de pe coasta de sud-est a Chinei. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, acolo s-a produs ceaiul alb pentru prima dată, pentru curtea regală. Au trecut mulți ani, de la vremea când această bijuterie de ceai putea fi gustată doar de călugării budiști și oameni de rang social înalt. În prezent, ceaiurile albe sunt extrem de populare nu numai în China, ci și în Europa sau America. Se prepară cu apă caldă, nu fierbinte, și infuzarea se poate face în mod repetat. Mugurii tineri au nevoie de mai mult timp pentru a elibera gustul. Acordați atenție preparării ceaiului și veți fi răsplătiți! Și nu uitați să-l păstrați în mod corespunzător. În special ceaiurile albe (dar și cele verzi și negre) au capacitatea de a absorbi mirosurile și umezeala din mediul înconjurător. Pentru păstrarea ceaiului, acesta nu trebuie expus la aer, lumină și umiditate.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 70 - 80 °C Timp de pregătire 2-3 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Peste ceai se toarnă apă clocotită de 70-80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă. 
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus. 
  3. Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


PERLE ARGINTII - ceai alb
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

PERLE ARGINTII - ceai alb

Doar mâinile harnice și experimentate ale maeștrilor chinezi pot da frunzelor de ceai o formă perfectă și o aromă excelentă, delicată. Ceaiurile albe sunt o delicatesă adevărată, a cărei calitate depinde de multe detalii mici. De la cultivarea și îngrijirea plantelor de ceai, prin momentul precis al recoltării, până la prelucrarea atentă. Când perlele argintii vin la voi acasă, acordati atentia maxima la degustarea lor. Merită! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
93,1 Lei /250 g 37,2 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 4. 10. 2023

FUJIAN WHITE PEONY - ceai alb
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

FUJIAN WHITE PEONY - ceai alb

Bunătăți delicate căutăm cu plăcere. De data aceasta, am reușit să cumpărăm ceaiul foarte fin White Peony în munții din Fujian. La nivel mondial, se situează printre primele zece și cele mai căutate ceaiuri. Pentru că excelează cu gustul elegant și grațios si are o abilitate uimitoare de a detoxifica. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
108,4 Lei /250 g 43,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 4. 10. 2023

SILVER NEEDLE - ceai alb
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

SILVER NEEDLE - ceai alb

Dacă sunteți în căutarea pentru ceva foarte bun, atunci puneti mana pe Acul argintiu! Face parte dintre cele mai scumpe ceaiuri din lume, pe bună dreptate. Când vedeți și gustați Silver Needle, veți ști clar de ce. Mugurii de ceai sunt procesați exclusiv manual și cu cea mai mare atenție. Infuzia are un gust dulce, răcoritor și foarte fin, cu un gust lung. Prima clasă! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
253,7 Lei /250 g 101,5 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm miercuri, 4. 10. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »