

YERBA MATE CU VIȘINE
Am amestecat vișinele parfumate cu Maté pământos. Rezultatul? O băutură incredibil de interesantă, cu puterea indienilor ascunsă în brațele fragede ale fructelor suculente. Pentru cei cărora nu le place Maté pur, varianta cu vișine este cea potrivită. Are același efect benefic asupra sănătății, precum și efecte stimulatoare. Doar am îmbunătățit puțin gustul.
Compoziție
Yerba Mate 93%, Vișine 4%, Aromă naturalăInfuzia și gustul ceaiului
Ceaiul Maté cu vișine oferă o infuzie galben-verzuie. Parfumul său este derivat din gustul pământos și de fum. Aroma este pronunțată de vișine, fructul se identifică și în gust. Oferă o impresie foarte răcoritoare. Poate fi aromatizat cu zahăr, lămâie, portocală sau rom ori bourbon.
Originea ceaiului
Deși vorbim despre Mate ca ceai, nu este un ceai adevărat. Nu se obține din frunzele arborelui de ceai, dar din frunzele unui copac cultivat în Argentina, Paraguay, Uruguay, Brazilia și Chile. Vorbim despre copacul Ilex paraguariensis, un copac veșnic verde care crește până la 20 de metri în înălțime. Habitatele sale preferate sunt malurile umbrite ale râurilor. Frunzele se taie o dată la 3-4 ani împreună cu capătul crenguțelor și se obține un ceai popular în întreaga lume.
Frunzele și cu crenguțe, se pun în saci mari, în care fermentează și oxidează în mod natural. Procesul se termină prin expunerea la temperaturi ridicate timp de câteva secunde. Materialul este apoi uscat și măcinat. Apoi se pune înapoi în sacii de iută, în care se maturează timp de 12-24 de luni. După maturare se macină încă o dată, se sortează și ambalează.
La Maté argentinian am adăugat bucăți întregi de vișine și o aromă naturală pentru a echilibra gustul și parfumul. Cumpărăm fructe de la un furnizor certificat din UE, deci suntem siguri că provin din agricultura ecologică și că au fost procesate cu cea mai mare atenție. Vișinele sunt liofilizate, păstrând astfel toate proprietățile senzoriale importante și 90% din vitamine. Aroma pur naturală nu provoacă arsuri la stomac, nu acidifiază corpul și nu irită stomacul.
Efectele ceaiului
Efectele ceaiului Mate, sau aurul verde al indienilor, sunt cunoscute de mai bine de 500 de ani. A fost adus în Europa din America de Sud de călugări iezuiți, motiv pentru care este poreclit „ceai iezuit”, în special în Spania. Indienii probabil l-au folosit în urmă cu două mii de ani, dovadă fiind descoperirile arheologice. Aparent, i-a ajutat să depășească perioade lungi de lipsă de alimente și în epuizare fizică și mentală. Reduce senzația de foame și conține în același timp cofeină (mateină), care are efecte stimulante excelente.
Mate conține o serie de minerale, antioxidanți, vitamine și oligoelemente. Întărește sistemul imunitar, acționează împotriva multor alergii și, în general, întinerește corpul. Are un efect diuretic și poate regla greutatea corporală prin consumul pe termen lung. Curăță corpul de substanțe toxice și favorizează digestia. Prin utilizarea ceaiului Maté, puteți normaliza ciclul de somn și trezire, nivelul zahărului din sânge și puteți îmbunătăți calitatea părului.
Modul de preparare original sud-american
În mod tradițional, Mate se prepară în așa-numita calabasă (dovleac uscat) și se consumă fierbinte sau răcit cu o bombilă (pai metalic).
- Se pun 2-3 lingurițe de frunze în calabasă și se toarnă apă moderat de caldă, astfel încât frunzele să capete o consistență fermă.
- După câteva minute, se toarnă apă fierbinte și se lasă la infuzat 3 minute.
- Introduceți cu atenție bombila în calabasă și puteți bea încet o băutură revigorantă. În partea de jos are sită mică, astfel încât să nu intre frunze în pai. Nu pregătiți o infuzie prea puternică, să nu se înfunde bombila!
- Puteți repeta acest proces de până la cinci ori dintr-o doză de Mate. Dar infuzați întotdeauna maxim 3 minute. Dacă este necesar, folosiți zahăr, lămâie, rom, portocale, coniac sau lapte pentru aromatizare.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- "Puneți o linguriță de Mate într-o ceașcă (150 ml) și turnați apă fierbinte peste ea.
- Lăsați max. 3-5 minute să infuzeze și apoi strecurați.
- Cu cât lăsați să infuzeze mai mult, infuzia va fi cu atât mai revigorantă.
- Însă după 5 minute, ceaiul începe să devină amar.
- Din aceeași doză se pot prepara și alte infuzii."

























Valoarea energetică: | 2 kJ / 0.4 kcal |
Grăsimi: | 0 g |
din care saturați: | 0 g |
Carbohidrați: | <0,5 g |
din care zaharuri: | <0,5 g |
Proteină: | 0 g |
Sare: | 0 g |
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

MATE LEMON

GUARANA YERBA MATE ENERGY
