075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

YERBA MATE PARAGUAY ELABORADA CU CATUABA

Cod: 881

Nu putem sustine că indienii din America de Sud să aibă aveau băutura pregătită din Mate și Catuavy. Dar am aflat că, dacă ar fi făcut-o, probabil că sănătatea și bunăstarea lor era mult mai bună decât de obicei. Ambele ingrediente ale acestui ceai au abilități deosebite. În plus, sunt de înaltă calitate și o parte din vânzările lor sunt destinate salvării pădurii tropicale. Și asta este foarte bine.

Pachete mari:
Pachete mici:
46,3 Lei /250 g 18,5 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 19. 12. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Paraguay
Gust
Gust:
Condimentat, Amărui
Pentru copii
Pentru copii:
de la 15 ani

Compoziție

Yerba Mate 85%, Catuaba 15%

Infuzia și gustul ceaiului

Combinația celor două ingrediente excelente oferă o infuzie de culoare galben închis şi un gust pământiu, uşor amar cu o tentă de fum. Aroma are un iz de plante şi fum. Compoziția finală este neobișnuită şi o puteţi savura atât în varianta caldă cât şi rece. 

Originea ceaiului

Două ingrediente, două origini. Desigur, ambele au la bază grija față de mediul înconjurător, cultivarea durabilă a plantelor, integritatea, comportamentul etic și bineînțeles producția ecologică. Dar să le luăm pe rând. Yerba Mate este adus din plantațiile paraguayene Rio Itambey situate în sud-estul țării. Pe lângă faptul că pentru cultivarea acestuia nu se folosește niciun fel de îngrășământ sau vreun sistem de stropire, din profiturile acestuia este susținută reînnoirea pădurilor tropicale Atlantice. Cuvântul Elaborada din denumire are rolul de a evidenția prezența frunzelor și a crenguţelor în ceai.

Mate are o semnificație culturală puternică pentru oamenii din America de Sud, fiind o parte a identităţii naționale. Peste frunzele, prelucrate special, de ilice paraguayene (Ilex paraguariensis) se toarnă ori apă fierbinte, ori apă foarte rece (terere). Băutura stimulatoare, care conține vitaminele C și B, polifenoli și antioxidanți, are o capacitate antioxidantă mai mare decât cea a ceaiul verde. Dacă ne uităm la istoria consumului Yerba Maté, ajungem la indienii din tribul Tupi, care au trăit în sudul Braziliei. De la aceştia, în secolul al 16-lea, consumul a fost răspândit printre coloniștii spanioli, ulterior în Chile și în alte țări. Pentru Paraguay, exporturile de Mate reprezintă o sursă esențială de venituri. Cu toate acestea, adevărul este că cei mai mari producători din zilele noastre sunt Brazilia (53%) și Argentina (37%). Pe lângă Yerba Mate, Brazilia este renumită şi pentru alte plante interesante. Una dintre acestea ar fi Catuaba.

Scoarța copacului Erythroxylum Catuaba, care creste in pădurile tropicale, este adorată pentru capacităţile sale extraordinare de energizare a corpului, de îmbunătăţire a circulaţiei sângelui, de eliminare a stresului și epuizării. Brazilienii au o vorbă despre aceasta, printre altele: dacă un bărbat concepe un copil până la șaizeci de ani, este meritul lui, dacă devine tată după șaizeci de ani, este meritul Catuabei.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 70 - 80 °C Timp de pregătire 3-5 minute Cantitatea 1-2 lingurițe la 200 ml

Instrucțiuni de preparare

  1. Puneți 1-2 lingurițe de Mate într-o ceașcă (200 ml) și turnați 70-80°C peste apă fierbinte.
  2. Se lasă la infuzat max. 3-5 minute și apoi se scurge. Cu cât lăsați mai mult să infuzeze, cu atât infuzia este mai revigorantă.
  3. După 5 minute, însă, ceaiul începe să devină amar. Din aceeași doză poate fi preparată și o altă infuzie.
  4. Ceaiul astfel preparat poate fi aromatizat cu lămâie sau sirop de arțar.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


Merișoare cu Cătină - ceai de fructe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

Merișoare cu Cătină - ceai de fructe

Poate cunoașteți marmelada de merișoare, prăjitura cu merișoare sau tinctura de merișor. Dar ați încercat ceaiul de merișoare? În combinație cu mere, zmeură, cătină și multe alte bunătăți sănătoase? Cu siguranță ar trebui să încercați. Este plăcut dulce, ușor acrișor și puțin amărui. Exact așa cum să vă fie pe plac atât iarna cât și vara. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
65,5 Lei /250 g 26,2 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 19. 12. 2023

ASSAM TGFOP 1 - ceai negru
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ASSAM TGFOP 1 - ceai negru

Nu fierbeti apa pentru ceai mult timp. Puneti frunzele de ceai într-un ceainic inainte incalzit și turnati apă fierbinte. Asteptați timp de trei minute și puteți turna băutura de chihlimbar în cești. Dați-le prietenilor în jurul mesei, vorbiți, amintiți-va de momente placute, planificați. Exact pentru astfel de momente, s-a născut ceaiul negru din Assam. A fost creat pentru a aduce armonie și bunăstare acolo ,unde stiu sa o traiasca. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
74,9 Lei /250 g 30,0 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 19. 12. 2023

YERBA MATE ELABORADO CON PALO
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

YERBA MATE ELABORADO CON PALO

Ce va ofera în America de Sud? Indiferent dacă vizitați un restaurant gourmet sau o familie săracă la marginea orașului, întotdeauna veti fi serviti cu un Mate cald. Comoara verde indiană la inceput o mestecau cu frunze de coca. Pentru că are mari abilități de stimulare, azi se foloseste la pregatirea ceaiului. În Argentina, Chile, Brazilia și Paraguay a devenit o băutură națională. Poate că va gasi loc si în casa voastra... La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
48,2 Lei /250 g 19,3 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm marți, 19. 12. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »