

YERBA MATE PARAGUAY ELABORADA CU CATUABA
Nu putem sustine că indienii din America de Sud să aibă aveau băutura pregătită din Mate și Catuavy. Dar am aflat că, dacă ar fi făcut-o, probabil că sănătatea și bunăstarea lor era mult mai bună decât de obicei. Ambele ingrediente ale acestui ceai au abilități deosebite. În plus, sunt de înaltă calitate și o parte din vânzările lor sunt destinate salvării pădurii tropicale. Și asta este foarte bine.
Compoziție
Yerba Mate 85%, Catuaba 15%Infuzia și gustul ceaiului
Combinația celor două ingrediente excelente oferă o infuzie de culoare galben închis şi un gust pământiu, uşor amar cu o tentă de fum. Aroma are un iz de plante şi fum. Compoziția finală este neobișnuită şi o puteţi savura atât în varianta caldă cât şi rece.
Originea ceaiului
Două ingrediente, două origini. Desigur, ambele au la bază grija față de mediul înconjurător, cultivarea durabilă a plantelor, integritatea, comportamentul etic și bineînțeles producția ecologică. Dar să le luăm pe rând. Yerba Mate este adus din plantațiile paraguayene Rio Itambey situate în sud-estul țării. Pe lângă faptul că pentru cultivarea acestuia nu se folosește niciun fel de îngrășământ sau vreun sistem de stropire, din profiturile acestuia este susținută reînnoirea pădurilor tropicale Atlantice. Cuvântul Elaborada din denumire are rolul de a evidenția prezența frunzelor și a crenguţelor în ceai.
Mate are o semnificație culturală puternică pentru oamenii din America de Sud, fiind o parte a identităţii naționale. Peste frunzele, prelucrate special, de ilice paraguayene (Ilex paraguariensis) se toarnă ori apă fierbinte, ori apă foarte rece (terere). Băutura stimulatoare, care conține vitaminele C și B, polifenoli și antioxidanți, are o capacitate antioxidantă mai mare decât cea a ceaiul verde. Dacă ne uităm la istoria consumului Yerba Maté, ajungem la indienii din tribul Tupi, care au trăit în sudul Braziliei. De la aceştia, în secolul al 16-lea, consumul a fost răspândit printre coloniștii spanioli, ulterior în Chile și în alte țări. Pentru Paraguay, exporturile de Mate reprezintă o sursă esențială de venituri. Cu toate acestea, adevărul este că cei mai mari producători din zilele noastre sunt Brazilia (53%) și Argentina (37%). Pe lângă Yerba Mate, Brazilia este renumită şi pentru alte plante interesante. Una dintre acestea ar fi Catuaba.
Scoarța copacului Erythroxylum Catuaba, care creste in pădurile tropicale, este adorată pentru capacităţile sale extraordinare de energizare a corpului, de îmbunătăţire a circulaţiei sângelui, de eliminare a stresului și epuizării. Brazilienii au o vorbă despre aceasta, printre altele: dacă un bărbat concepe un copil până la șaizeci de ani, este meritul lui, dacă devine tată după șaizeci de ani, este meritul Catuabei.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Puneți 1-2 lingurițe de Mate într-o ceașcă (200 ml) și turnați 70-80°C peste apă fierbinte.
- Se lasă la infuzat max. 3-5 minute și apoi se scurge. Cu cât lăsați mai mult să infuzeze, cu atât infuzia este mai revigorantă.
- După 5 minute, însă, ceaiul începe să devină amar. Din aceeași doză poate fi preparată și o altă infuzie.
- Ceaiul astfel preparat poate fi aromatizat cu lămâie sau sirop de arțar.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

Merișoare cu Cătină - ceai de fructe

ASSAM TGFOP 1 - ceai negru
