

ZMEUR FRUNZE (Folium rubi idaei) - plantă
Frunzele de zmeur sunt deosebit de populare printre persoanele cu probleme stomacale și intestinale, și de obicei nelipsite din casele femeilor care se pregătesc să nască. Frunzele de zmeur conțin pe lângă vitaminele C, A și E și minerale și taninuri.
Compoziție
Frunze de zmeură 100%INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI
Amărăciunea frunzelor se combină aici cu dulceața. Infuzia cu o culoare fermecătoare de chihlimbar vă va surprinde plăcut cu aroma și gustul de zmeură delicioasă.
ORIGINEA PLANTEI
Zmeurul (în latină Rubus idaeus) un arbust tufos, peren, cu lăstari târâtori, cu tulpini drepte, arcuite spre vârf și cu ghimpi drepți, de forma unor ace respectă principiul „totul se poate utiliza”.
Cu toții cunoaștem fructele dulci, ale căror culoare tipică, potrivit legendei, le-a fost dată de bona lui Zeus atunci când s-a înțepat în ghimpe de zmeură. Dar puțini oameni știu că și strămoșii noștri s-au bucurat de zmeură, chiar dacă era o variantă sălbatică. În Evul Mediu, sucul de fructe a servit drept colorant în pictură.
Unii filipinezi mai cred și în prezent că tufișurile încurcate alungă spiritele rele din casele lor. În Germania, un buchet de ramuri legate de corpul unui cal va îmblânzi chiar și pe cel mai rebel armăsar.
Și frunzele? Au fost prețuite de femeile din tribul indian Cherokee, și persoanele din Europa și Asia, care se ocupă cu adunarea plantelor. Laudele s-au păstrat, se aud peste continente și pot fi găsite nu numai în miturile grecești, în scrierile medicale romane, dar și în medicina populară chineză.
Tufele sălbatice de zmeură au crescut în toată Europa, în unele părți din Asia și de-a lungul Strâmtorii Bering, au ajuns până în America de Nord. Prin urmare, este surprinzător că reproducerea soiurilor individuale a avut loc doar în jurul anului 1600, pe teritoriul Marii Britanii și Franței. Scoția a fost mult timp un „tărâmul făgăduinței” pentru zmeură. În anii '50, a existat între Scoția și Londra un tren care făcea livrări regulate ale acestor bunătăți.
Deși frunzele în sine nu vor atinge probabil popularitatea fructelor zemoase, nu sunt lipsite de importanță. Se culeg primăvara înainte ca florile să fie complet dezvoltate. Datorită acestui fapt, păstrează toate substanțele utile în ele. Infuzia din aceste frunze nu numai că ajută, dar, spre deosebire de multe extracte de „frunze”, infuzia de zmeur are și un gust foarte plăcut și poate fi băută mult timp. Și cel mai important - toată lumea îl poate bea (doar femeile însărcinate trebuie să aștepte până la sfârșitul săptămânii 35 de sarcină).
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- La ceaiul de plante adăugați apă clocotită de 100 °C în proporție de 2 lingurițe de ceai la 250 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 15 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.




















Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

ROINIȚĂ (MELISSA) - plantă

CREȚIȘOARĂ - plantă
