075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 60,0 Lei și le aveți gratuit.
 
60,0 Lei

ZMEUR FRUNZE (Folium rubi idaei) - plantă

Cod: 1362

Frunzele de zmeur sunt deosebit de populare printre persoanele cu probleme stomacale și intestinale, și de obicei nelipsite din casele femeilor care se pregătesc să nască. Frunzele de zmeur conțin pe lângă vitaminele C, A și E și minerale și taninuri.

Pachete mari:
Pachete mici:
27,4 Lei /250 g 11,0 Lei /100 g
Vom livra luni, 27. 3. 2023
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 60,0 Lei și le aveți gratuit.
 
60,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
UE
Gust
Gust:
Slabě trpká, Fad
Pentru copii
Pentru copii:
de la 1 an

Compoziție

Frunze de zmeură 100%

INFUZIA ȘI GUSTUL PLANTEI

Amărăciunea frunzelor se combină aici cu dulceața. Infuzia cu o culoare fermecătoare de chihlimbar vă va surprinde plăcut cu aroma și gustul de zmeură delicioasă.

ORIGINEA PLANTEI

Zmeurul (în latină Rubus idaeus) un arbust tufos, peren, cu lăstari târâtori, cu tulpini drepte, arcuite spre vârf și cu ghimpi drepți, de forma unor ace respectă principiul „totul se poate utiliza”.

Cu toții cunoaștem fructele dulci, ale căror culoare tipică, potrivit legendei, le-a fost dată de bona lui Zeus atunci când s-a înțepat în ghimpe de zmeură. Dar puțini oameni știu că și strămoșii noștri s-au bucurat de zmeură, chiar dacă era o variantă sălbatică. În Evul Mediu, sucul de fructe a servit drept colorant în pictură.

Unii filipinezi mai cred și în prezent că tufișurile încurcate alungă spiritele rele din casele lor. În Germania, un buchet de ramuri legate de corpul unui cal va îmblânzi chiar și pe cel mai rebel armăsar.

Și frunzele? Au fost prețuite de femeile din tribul indian Cherokee, și persoanele din Europa și Asia, care se ocupă cu adunarea plantelor. Laudele s-au păstrat, se aud peste continente și pot fi găsite nu numai în miturile grecești, în scrierile medicale romane, dar și în medicina populară chineză.

Tufele sălbatice de zmeură au crescut în toată Europa, în unele părți din Asia și de-a lungul Strâmtorii Bering, au ajuns până în America de Nord. Prin urmare, este surprinzător că reproducerea soiurilor individuale a avut loc doar în jurul anului 1600, pe teritoriul Marii Britanii și Franței. Scoția a fost mult timp un „tărâmul făgăduinței” pentru zmeură. În anii '50, a existat între Scoția și Londra un tren care făcea livrări regulate ale acestor bunătăți.

Deși frunzele în sine nu vor atinge probabil popularitatea fructelor zemoase, nu sunt lipsite de importanță. Se culeg primăvara înainte ca florile să fie complet dezvoltate. Datorită acestui fapt, păstrează toate substanțele utile în ele. Infuzia din aceste frunze nu numai că ajută, dar, spre deosebire de multe extracte de „frunze”, infuzia de zmeur are și un gust foarte plăcut și poate fi băută mult timp. Și cel mai important - toată lumea îl poate bea (doar femeile însărcinate trebuie să aștepte până la sfârșitul săptămânii 35 de sarcină).

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 100 °C Timp de pregătire 10 minute Cantitatea 1 polévková lžíce na 250 ml

Instrucțiuni de preparare

  1. La ceaiul de plante adăugați apă clocotită de 100 °C în proporție de 2 lingurițe de ceai la 250 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timpul de infuzare este de 15 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.
Gust și tonuri:
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


ROINIȚĂ (MELISSA) - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ROINIȚĂ (MELISSA) - plantă

O cunoasteti. Poate ca si iarba stuparului, melissa officinalis sau plantă meliferă. Dar, de obicei, o numim ROINIȚĂ, iar bucățile ei parfumate se pun in băuturi calde și reci.In ea este ascunsă puterea care a fost venerată de bătrâni. Roinița uscată de calitate in primul rând are un gust deosebit, în al doilea rând reface corpul și mintea. În al treilea rând - o puteți bea de dimineața până seara, de luni până duminică. Ca si copil mic,viitoare mamă sau senior. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
37,6 Lei /250 g 15,0 Lei /100 g
Vom livra luni, 27. 3. 2023

CREȚIȘOARĂ - plantă
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CREȚIȘOARĂ - plantă

Cunoasteti piciorusul de gâsca? Și ce ziceti de cârma sau alchilic? Poate că ați auzit în copilărie că crește aproape peste tot și bunica o aduna pentru uscat. Poate că ați lipit-o în ierbarul școlii ... Oricum, merită să vă amintiți. Un medicament popular care ajută nu numai la probleme digestive și la multe altele. Batranicile cu ierburi o recomanda pentru rani si eczeme. Întotdeauna cu succes. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
49,8 Lei /250 g 19,9 Lei /100 g
Vom livra luni, 27. 3. 2023

 MUȘEȚEL - FLOARE PURA
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MUȘEȚEL - FLOARE PURA

Planta modestă pe care o gasim aproape pe fiecare ruină ,ascunde o mare putere în ea. Stiu despre ea babele dar si industria farmaceutică. Florile aromate de mușețel au fost folosite de secole pentru ceai, băi, comprese sau în unguente. Aroma mușețelului si-o aduc aminte mai ales mamicile copiilor mici. Oricine a fost vreodată răcit sau a luptat cu dificultăți digestive, cunoaște această plantă uimitoare. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
60,0 Lei /250 g 24,0 Lei /100 g
Vom livra luni, 27. 3. 2023
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »