

CHINA FUJIAN JASMINE PI LO CHUN - ceai verde
Acolo unde se întâlnesc munții și oceanul, au crescut primele frunze de primăvară, care sunt parcă predestinate pentru un ceai, care oferă o infuzie de cea mai bună calitate. Ceaiul Pi Lo Chun este extraordinar în sine, dar când este și parfumat cu iasomie, devine o adevărată experiență și simpla deschidere a pachetului cu această comoară. Aroma îmbătătoare este astfel compania perfectă pentru un dans remarcabil al frunzelor în formă de spirale mici și gustul rafinat al infuziei preparate.
Compoziție
100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia cu o culoare aurie de miere are un gust delicat, dar intens. Rolul principal îl joacă iasomia acompaniată de fructe. La final apare o astringență plăcută, care însă subliniază doar armonia generală a ceaiului.
Originea ceaiului
Datorită climatului său subtropical, provincia Fujian din sud-estul Chinei are condiții excelente pentru agricultură. Regiunea montană Fuding, care se învecinează cu Marea Chinei de Est, este un exemplu în acest sens. Aici, printre altele, se află faimoasele grădini de ceai, unde se produce ceaiul unic și prețios Pi Lo Chun.
Frunzele destinate acestui ceai se culeg doar într-o perioadă delimitată exact. Începutul recoltei este indicat de echinocțiul de primăvară și se termină la începutul lunii aprilie. Este important ca frunzele să nu se dezvolte încă pe deplin și să păstreze faimoasa dulceață și prospețime. Pe unele dintre ele este posibil să vedeți și un puf alb, ceea ce este o dovadă a culegerii în timp util. Culegerea frunzelor se face manual și deja în timpul acestui proces este necesară o grijă deosebită, astfel încât aroma naturală a ceaiului să nu fie perturbată de mirosurile nedorite.
Lăstarii de ceai absorb foarte ușor aromele din jur, care sunt utilizate în prezent la producerea acestui ceai. Frunzele atent selecționate sunt răsucite ușor în spirale, iar florile de iasomie sunt adăugate în timpul uscării, ceea ce creează o plăcere absolut perfectă pentru simțurile dvs.
Ceaiul Pi Lo Chun, uneori se găsește și sub denumirea de Bi Luo Chun sau Spring Snail Green, este unul dintre cele mai populare tipuri de ceai verde chinezesc. Gustul său delicat este dat special de nuanțele fructelor coapte, deoarece pomii fructiferi sunt plantați intenționat în imediata apropiere a arborilor de ceai. Unii cunoscători recomandă să amestecați acest ceai Pi Lo Chun cu iasomie cu o altă bijuterie de ceai Silver Needle, dar și acest ceai în sine vă poate pregăti și o experiență, pe care o veți aștepta întotdeauna cu nerăbdare.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul turnați apă fierbinte de 70-80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Infuzor din bumbac M - 1buc
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

CEYLON ORANGE PEKOE - ceai negru

ROOIBOS VERDE CĂTINĂ - GUAVA
