CHINA OSMANTHUS OOLONG
China Osmanthus este un ceai cu adevărat excepțional. Oolong din provincia tradițională Fujian a fost numit Osmanthus. Asta pentru ca mirosul lui unic seamana cu florile lui. Noi acest Oolong unic am îmbogățit cu aroma de piersică ce dă ceaiului un gust dulce de fructe. Foarte fin si delicat cu flori de iasomie. Pregătiți-va mai multe infuzii. Fiecare va fi puțin diferita.
Compoziție
Oolong Osmanthus 97%, Floare de oleacee 3%, Aromă naturalăInfuzie și gustul ceaiului
Acest Oolong este foarte puțin fermentat. Gustul său este pur, floral moale, la final dulce cu nuanță de piersici.Astrigența este aproape absentă. Infuzia are o culoare galben pal, aroma seamănă cu florile de Osmanthus.
Vă recomandăm turnarea repetată.
Originea ceaiului
Osmanthus este unul dintre cele mai populare oolong-uri chinezești. Casa sa este renumita grădini de ceai din provincia Fujian, situată lângă orașul Anxi. Zona este predominant montană, ceea ce se reflectă nu numai în proprietățile ceaiului, ci și în numele acestuia. Huanggang este numele cel mai înalt punct al provinciei (altitudine 2157 de metri).
China Oolong Osmanthus este fermentat între 20 și 40%. Se situează printre oolongii lui Dan Cong. Sunt fabricate din ceaiuri vechi, cum ar fi copaci, dintre care unele au fost obținute încă din timpul dinastiei Sung.
Prelucrarea frunzelor de ceai este complicată: recolta trebuie să fie foarte atentă, are loc doar în condiții insorite. Petalele s-au răspândit în straturi foarte subțiri și, după câteva întoarceri, s-au îngropat în soare. Lucrătorii îi aduc în umbră unde li se permite să se răcească, apoi să le sorteze și fermentația are loc noaptea. Nu se face fără intervenția lor - în fiecare oră ceaiul mă scutură și pe mine. După aproximativ 8 ore se încălzește în cazanele de metal, stoarcere în forma finală, acestea sunt încălzite din nou și în final uscat în coșuri din bambus.
Dacă ați întrebat accidental ce este Osmanthus, al cărui miros amintește Oolong, atunci știu că este Osmanthus. Bucata din familia de măsline are frunze solide, verde închis, strălucitoare și dinți. Acesta vine din Japonia și China, în Europa o puteți lovi în sudul Franței și în Italia. Mici, albe și plăcut dulce flori mirositoare apar în toamnă. În aer liber pot fi cultivate chiar și în latitudinile noastre, pe care mulți grădinari sunt fericiți să o facă.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
80 - 90 °C | 5 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul Oolong se toarnă apă fierbinte de 80-90 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 5 minute (ceașcă acoperită), după care se strecoară.