EARL GREY GREEN - ceai verde
Un clasic puțin diferit. Dacă nu vă puteți imagina o zi fără mirosul de bergamotă, vă va plăcea cu siguranță varianta verde a ceaiului tradițional Earl Grey. De această dată, magnificul Sencha chinezesc este îmbogățit cu popularul ulei de citrice. Dulceața naturală, astringența ușoară și gustul picant sunt încununate de prospețimea fructată cu note tipice de bergamotă. Încercați! Earl Gray verde este plăcut de la prima înghițitură.
Compoziție
Ceai verde Sencha 95%, BergamotaINFUZIA ȘI GUSTUL CEAIULUI
Ceaiul verde Earl Grey vă va încânta prin delicatețea sa și varietatea de arome. În băutura deschisă la culoare, verde-galbenă, veți recunoaște uleiul esențial de bergamotă, iar după ce se răspândește în gură, va apărea și dulceața, astringența slabă și un gust condimentat. Vă puteți bucura de acest ceai la fel de minunat atât în varianta fierbinte ca în varianta cu gheață.
ORIGINEA CEAIULUI
Cel puțin două legende circulă prin lume care descriu povestea despre cum a ajuns ceaiul la bergamotă. Se spune că întâlnirea a fost o pură coincidență. O dată o navă, care transporta ceai negru din China în Anglia, s-a balansat foarte mult și o sticlă cu uleiul prețios de bergamotă s-a vărsat peste sacii cu ceai. Și pentru că ambele mărfuri erau o raritate pe bătrânul continent, comerciantul nu a aruncat ceaiul, dar în schimb l-a gustat. Și a fost plăcut surprins. A doua poveste descrie pe Lordul Charles Gray, premierul britanic și conte (în engleză Earl). El a primit în dar o rețetă de ceai negru aromat cu bergamotă de la partenerii săi de afaceri chinezi.
În orice caz, ceaiul pe care englezii îl cunosc încă din secolul XIX și chinezii probabil de și mult mai mult timp, rămâne popular și în zilele noastre. Nu este de mirare, că rețeta originală, care includea ceaiul negru și uleiul esențial de bergamotă, i-a inspirat pe iubitorii de ceai să experimenteze. Una dintre compozițiile de mare succes este o combinație de bergamotă și Sencha chinezească de calitate.
China Sencha provine din regiunea Huang Shan, care se află în provincia Anhui. Este un ținut cu numeroase lacuri, acoperit cu păduri. Clima este preponderent subtropicală și excelează printr-o vreme instabilă. În ceea ce privește producția agricolă, majoritatea fermierilor cultivă grâu, cartofi dulci și orez. Grădinile de ceai sunt situate preponderent în partea de sud a provinciei, la altitudine mai mare. Arborii de ceai chinezesc sunt cultivați aici de sute de ani, iar provincia face comerț cu ceai încă din secolul al VII-lea.
Înainte ca Sencha verde să fie îmbogățită cu ulei esențial de bergamotă, muncitorii trebuie să culeagă suficiente frunze de ceai verde, să le lase să se ofilească, apoi să le expună la abur de mai multe ori. La urmă, frunzele încă ude sunt transformate în forma finală, astfel încât să poată fi transferate apoi în uscătoare și sortatoare. Rezultatul este un ceai cu un gust delicat și un aspect minunat. Mai trebuie un pas pentru ceaiul verde Earl Grey - este suficient să Sencha fie pulverizată ușor cu ulei de bergamotă.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 2-4 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceaiul verde turnați apă fierbinte de 70-80 °C (aproximativ 2 minute după ce fierbe apa), în proporție de 1 linguriță la 150 - 200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 2-3 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.
6. 4.