075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Japan Gyokuro Asahi - ceai verde

Cod: 1814

Ceaiul rar gyokuro din provincia Kagoshima vă vă cuceri cu gustul său fin, plin de umami de neegalat. Este ușor, delicat și elegant. Cunoscătorii îl numesc Cea mai frumoasă picătură de rouă, pentru că aduce aminte de frumusețea pădurilor sălbatice și de parfumul unei dimineți proaspete. Cuvântul Asahi din denumire se referă la un soi special de arbori de ceai, care au fost cultivați la umbră pentru a le conferi frunzelor o aromă unică și un gust minunat.

Pachete mari:
Pachete mici:
334,1 Lei /250 g 133,6 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 3. 5. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Japonia
Regiune
Regiune:
Kagoshima
Gust
Gust:
Umami, Hladká
Pentru copii
Pentru copii:
de la 12 ani
Colectare
Colectare:
Ultima recoltă
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
200m

Compoziție

Ceai verde Japan Gyokuro Asahi 100%

Infuzia și gustul ceaiului

Ceaiul Japan Gyokuro Asahi se caracterizează printr-un gust delicat, fin și neted, încununat de gustul irezistibil de umami. Este un ceai, care lasă o impresie foarte lungă și foarte frumoasă. Infuzia are o culoare deschisă, galben-verzuie.

Originea ceaiului

Prefectura Kagoshima se situează în partea de sud-vest a insulei japoneze Kyushu. Clima aici este subtropicală și umedă, iernile sunt blânde și relativ uscate, verile sunt calde și umede. Se spune că un preot a început să cultive arbori de ceai în zonă în jurul anului 1319. Ulterior, grădinile de ceai au fost plantate mai ales pe dealuri, între câmpurile de orez. În secolul al XIX-lea, producția de ceai verde a crescut atât de mult încât fermierii au înființat o organizație pentru îmbunătățirea calității ceaiurilor. La acea vreme, reputația ceaiului din Kagoshima nu era cea mai bună. Pe la mijlocul secolului al XIX-lea, au existat încercări de a cultiva ceai pentru amestecurile de ceai englezesc, dar nu au avut succes și după un timp fermierii le-au abandonat.

Abia la sfârșitul secolului al XIX-lea, Kagoshima a început să prospere în domeniul ceaiului, iar de la un producător inițial necunoscut a devenit una dintre cele mai importante mărci regionale de ceai din lume. În prezent, este a doua cea mai căutată destinație de ceai după Shizuoka și produce ceaiuri, care sunt apreciate atât în ​​Japonia, cât și dincolo de granițele ei. Desigur, solul vulcanic fertil și condițiile climatice excelente joacă un rol important în acest sens, însă acest ceai nu se poate produce fără mâinile omului și fără îngrijire pe termen lung.

Unul dintre pașii pe care fermierii îi fac pentru a obține frunze cu aromă excelentă și gust deosebit din arborii de ceai chinezesc (Camellia sinensis) este plantarea unui soi special, Camellia sinensis Asahi. Este absolut perfect pentru producerea ceaiului gyokura. Un alt pas important este legat de modul în care sunt cultivați arborii de ceai – cu aproximativ 20 de zile înainte de recoltare, muncitorii îi acoperă cu rogojini, care protejează ceaiul de soare. Datorită acestui fapt, conținutul de aminoacizi teanină și alcaloizi teină va crește în frunze, ceea ce face ca ceaiul să aibă un gust dulce cu umami pronunțat.

Am adus acest Japonez Gyokuro Asahi din localitatea Shibushi, unde se cultivă arbori de ceai încă din anul 1726. Grădinile de ceai de acolo sunt în prezent îngrijite de a treia generație de fermieri iar aceștia reușesc că cultive, să prelucreze și să producă unul dintre cele mai bune ceaiuri gyokuro din Japonia. La urma urmei, puteți să judecați singuri ce gust are ceaiul denumit Roua de perle sau Cea mai frumoasă picătură de rouă.

Mostre de pachete de ceai

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.

Prepararea ceaiului

Temperatură 70 - 80 °C Timp de pregătire 2-3 minute Cantitatea 1 linguriță la 1,5-2 dl

Instrucțiuni de preparare

  1. Ceaiul Gyokuro se prepară cu apă la o temperatură de 70-80 °C în raport de 1 linguriță de ceai la 150-200 ml de apă.
  2. Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
  3. Timp de infuzare este de 2 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.
  4. Ceaiul Gyokuro poate fi infuzat de 3 ori.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Amărăciune
Cantitatea de teine
Calitate
Udare repetată

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


JAPAN GYOKURO HISUI BIO - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - ceai verde

Insula muntoasă Kyushu este renumită atât pentru vulcanul cel mai activ din Japonia, izvoare termale și istoria bogată, cât și pentru plantațiile extinse de ceai. Timp de secole, acestea au dat lumii frunze de o puritate perfectă, mirosuri și arome extraordinare. Japan Gyokuro de calitate BIO este unul dintre cele mai bune ceaiuri. Crește la umbra covoarelor de stuf, de ceea este delicat și are gust dulce de fructe. Acest ceai este denumit și „roua jade”. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
328,8 Lei /250 g 131,5 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 3. 5. 2024

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO

Regele japonez din grădinile umbrite de calitate organică. Ceai verde cu gust rafinat, care vă va cuceri complet cu delicatețea și intensitatea sa totuși puternică. Datorită culorii sale bogate, și-a câștigat numele de lacrimă de jad și vă va lăsa cu o impresie de care vă veți bucura cu toate simțurile. Nu degeaba Gyokuro este considerat unul dintre cele mai bune ceaiuri japoneze, închinate doar de cei mai respectați oaspeți, iar cel din zona Miyazaki aparține printre… La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
369,6 Lei /250 g 147,8 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 3. 5. 2024

JAPAN GYOKURO TAKUMI BIO - ceai verde
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

JAPAN GYOKURO TAKUMI BIO - ceai verde

Roua de jad creată de maestrul meșteșugului său. Așa sună traducerea liberă a denumirii Gyokuro Takumi. Nu există nici cea mai mică îndoială de faptul că maeștrii japonezi ai ceaiului fac parte din topul domeniului. Dacă există vreun sceptic, atunci după ce va degusta exclusivistul gyokura cultivat în armonie perfectă cu natura frumoasă a insulei Kyushu, își va schimba brusc opinia. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
383,7 Lei /250 g 153,5 Lei /100 g
Ceai proaspăt livrăm vineri, 3. 5. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »