Japan Gyokuro Asahi - ceai verde
Ceaiul rar gyokuro din provincia Kagoshima vă vă cuceri cu gustul său fin, plin de umami de neegalat. Este ușor, delicat și elegant. Cunoscătorii îl numesc Cea mai frumoasă picătură de rouă, pentru că aduce aminte de frumusețea pădurilor sălbatice și de parfumul unei dimineți proaspete. Cuvântul Asahi din denumire se referă la un soi special de arbori de ceai, care au fost cultivați la umbră pentru a le conferi frunzelor o aromă unică și un gust minunat.
Compoziție
Ceai verde Japan Gyokuro Asahi 100%Infuzia și gustul ceaiului
Ceaiul Japan Gyokuro Asahi se caracterizează printr-un gust delicat, fin și neted, încununat de gustul irezistibil de umami. Este un ceai, care lasă o impresie foarte lungă și foarte frumoasă. Infuzia are o culoare deschisă, galben-verzuie.
Originea ceaiului
Prefectura Kagoshima se situează în partea de sud-vest a insulei japoneze Kyushu. Clima aici este subtropicală și umedă, iernile sunt blânde și relativ uscate, verile sunt calde și umede. Se spune că un preot a început să cultive arbori de ceai în zonă în jurul anului 1319. Ulterior, grădinile de ceai au fost plantate mai ales pe dealuri, între câmpurile de orez. În secolul al XIX-lea, producția de ceai verde a crescut atât de mult încât fermierii au înființat o organizație pentru îmbunătățirea calității ceaiurilor. La acea vreme, reputația ceaiului din Kagoshima nu era cea mai bună. Pe la mijlocul secolului al XIX-lea, au existat încercări de a cultiva ceai pentru amestecurile de ceai englezesc, dar nu au avut succes și după un timp fermierii le-au abandonat.
Abia la sfârșitul secolului al XIX-lea, Kagoshima a început să prospere în domeniul ceaiului, iar de la un producător inițial necunoscut a devenit una dintre cele mai importante mărci regionale de ceai din lume. În prezent, este a doua cea mai căutată destinație de ceai după Shizuoka și produce ceaiuri, care sunt apreciate atât în Japonia, cât și dincolo de granițele ei. Desigur, solul vulcanic fertil și condițiile climatice excelente joacă un rol important în acest sens, însă acest ceai nu se poate produce fără mâinile omului și fără îngrijire pe termen lung.
Unul dintre pașii pe care fermierii îi fac pentru a obține frunze cu aromă excelentă și gust deosebit din arborii de ceai chinezesc (Camellia sinensis) este plantarea unui soi special, Camellia sinensis Asahi. Este absolut perfect pentru producerea ceaiului gyokura. Un alt pas important este legat de modul în care sunt cultivați arborii de ceai – cu aproximativ 20 de zile înainte de recoltare, muncitorii îi acoperă cu rogojini, care protejează ceaiul de soare. Datorită acestui fapt, conținutul de aminoacizi teanină și alcaloizi teină va crește în frunze, ceea ce face ca ceaiul să aibă un gust dulce cu umami pronunțat.
Am adus acest Japonez Gyokuro Asahi din localitatea Shibushi, unde se cultivă arbori de ceai încă din anul 1726. Grădinile de ceai de acolo sunt în prezent îngrijite de a treia generație de fermieri iar aceștia reușesc că cultive, să prelucreze și să producă unul dintre cele mai bune ceaiuri gyokuro din Japonia. La urma urmei, puteți să judecați singuri ce gust are ceaiul denumit Roua de perle sau Cea mai frumoasă picătură de rouă.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 2-3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Ceaiul Gyokuro se prepară cu apă la o temperatură de 70-80 °C în raport de 1 linguriță de ceai la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului într-un ceainic adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare este de 2 minute (cană acoperită), apoi se strecoară.
- Ceaiul Gyokuro poate fi infuzat de 3 ori.