JAPAN TAMARYOKUCHA YONKON - ceai verde
Nu trebuie sa va fie frica de ceaiul verde cu un nume ciudat. Dacă-l repetati cu voce tare de câteva ori, numele de Tamarakucha ramane în memoria voastra. Exact la fel ca si cum vi-l pregatiti de cateva ori. O specialitate japoneză care va uimeste imediat după despachetarea saculetului. Buclele mici se vor varsa in palmele voastre cu mirosul citric proaspat si dulcimea sa catifelata.
Compoziție
Ceai verde JAPAN TAMARYOKUCHA 100%Infuzia și gustul ceaiului
Infuzia galben aurie are un gust foarte plăcut și aromă agreabilă. Ceaiul Tamaryokucha va ocupa un loc foarte repede în colecția dvs. de ceai. Gustul său merită cu adevărat atenția dumneavoastră. Veți recunoaște în gust citrice, iarbă, fructe de pădure și un postgust de migdale neobișnuit de lung. Acesta rămâne pe cerul gurii până la următoarea înghițitură.
Originea ceaiului
Regiunea, sau dacă preferați, prefectura Shizuoka este situată pe coasta Pacificului, pe insula Honshu. La vest, se extinde adânc în Alpii japonezi, în timp ce la nord este mărginită de sacrul Munte Fuji. Un procent de 11% din Shizuoka este acoperit de parcuri naturale. La fiecare 100-150 de ani, zona este lovită de un cutremur major.
Vara, temperatura medie atinge 27 °C, în timp ce iarna cea mai scăzută temperatură este de 7 °C. Shizuoka este renumită mai ales pentru bogăția sa culturală, comerț și ceai. Muntele Fuji apare în multe opere de artă, ca să nu mai vorbim de faptul că este asociat cu viața unei mari personalități japoneze, Tokugawa Leyasu, unul dintre unificatorii țării.
Arborii de ceai cresc în această regiune aproape la tot pasul. Aceștia pot fi găsiți pe marginea drumurilor, în jurul caselor și, desigur, pe plantații vaste. Shizuoka produce 50 % din ceaiul japonez. Se estimează că se produc aproximativ 46 de tone de ceai verde sencha de înaltă calitate.
Tamaryokucha, cunoscut și sub numele de guricha, se traduce prin „ceai verde răsucit”. Guri-cha înseamnă „ceai creț” (Guri este numele unui model decorativ clasic japonez din lână). Frunzele de ceai se culeg manual în luna aprilie. Imediat după culegere, frunzele verzi sunt expuse scurt, dar intens, la aburi fierbinți. Acest proces oprește oxidarea și păstrează culoarea verde și majoritatea substanțelor valoroase. Această etapă este urmată de rularea în „bucle” mici și de uscare. În cele din urmă, bineînțeles, ceaiul este sortat și ambalat.
Ierbar și efecte ceaiuri
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
70 - 80 °C | 3 minute | 1 linguriță la 1,5-2 dl |
Instrucțiuni de preparare
- Peste ceai se toarnă apă clocotită de 70-80 °C, în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timpul de infuzare este de 3 minute (ceașcă acoperită), apoi se strecoară.