

PU ERH MINI TOU CHA - vechime 15 ani
Drăgalașul de patru grame este un ceai unic. A durat cincisprezece ani să se maturizeze și să se situeze printre cele mai bune ceaiuri din lume. Pu Erh Mini Tou Cha este alegerea potrivita pentru iubitorii de ceai, de gusturi adanci si infuzii delicate. Cine-l bea nu simte nici un pic de amărăciune. In gură se dezvolta ușor o căldură dulce și extrem de bogată.
Compoziție
Ceai roșu Pu Erh Mini Tou Cha 100%Descriere detaliată a produsului
Infuzia este roșie închisă și gustul este foarte plăcut fără astringență - astfel poate fi descris ceaiul Pu Erh Mini Tou Cha. Atunci când îl pregătiți, ceașca se va umple cu o delicatesă dulce cu un gust foarte ascuns de pământ. Astringența este complet absentă. Ceaiul este echilibrat, netedb și delicios.
Originea ceaiului
Ceaiul Pu Erh Mini Tou Cha provine de la altitudinea mare a munților Wu Liang din China. Aceștia se situează în provincia Yunnan renumită pentru plantațiile sale de ceai de cea mai înaltă calitate. Grădinile locale sunt situate la cea mai mare altitudine din lume, și acolo cresc arbori de ceai pentru producția ceaiului Pu Erh. La o altitudine de 2400 de metri, cresc doar arbuști sănătoși și foarte bătrâni. Se spune că au până la 200 de ani vechime. Plantațiile se află în locuri îndepărtate, greu accesibile. Lipsa drumurilor și distanța considerabilă de poluarea industrială garantează atât o abordare individuală a recoltei, cât și puritatea și absența substanțelor nocive.
Frunzele de ceai se culeg în Yunnan de trei ori pe an. Prima dată la mijlocul lunii aprilie (ceaiul recoltat se numește Chunjian), a doua oară la începutul lunii iulie și august (Ershui pentru producția de ceaiuri presate), a treia oară în septembrie și octombrie (Ku-chua pentru producția de ceai în forme comprimate). Frunzele culese se lasă să veștejească și se încălzesc în tigaie, ceea ce determină așa-numita „ucidere a verdelui”, adică întreruperea proceselor enzimatice. Ceaiul pierde astfel aroma de iarbă și devine delicat. Apoi urmează rularea manuală și uscarea la soare. Astfel se obține ceaiul Mao Zha - ceai vărsat, care este materia primă pentru producția de Pu Erh presat. Prin expunerea la aburi, presare și uscare (la o temperatură foarte scăzută pentru a menține compactitatea ceaiului), din acesta se obține ceaiul Pu Erh tradițional, al cărui calitate depinde de durata de învechire. Există diferite tipuri de Pu Erh - acestea diferă în funcție de nivelul de fermentație, frunzele de ceai și forma de presare. Formele de „turtă” se numesc Bing Cha (Chi Ping), de „cuib” Tuo Cha, și de „cărămidă” Zhuan Cha. Uneori sunt învelite în bețe de bambus, coajă de mandarină și altele asemenea. În orice caz, este un ceai care maturează și își schimbă proprietățile gustative în funcție de timpul de învechire. Condițiile pentru păstrarea acestui ceai sunt mult mai bune în China decât în Europa. Umiditatea relativă în Yunnan este de aproximativ 90 la sută, în țara noastră de aproximativ 50. Prin urmare, depozitarea îndelungată în condiții europene este mai dăunătoare decât benefică - provoacă uscarea. Pe piață, sunt disponibile ceaiurile de câțiva ani, cele de peste douăzeci de ani sunt deja rarități foarte scumpe.
Mostre de pachete de ceai
Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de ceai. Ceai este întotdeauna închis ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine. Ceaiul este extrem de înclinat la aceste trei lucruri și are o influență mare asupra calității a băuturii finale.
Prepararea ceaiului
|
|
|
Instrucțiuni de preparare
- La Pu Erh se adaugă apă clocotită în proporție de 1 linguriță la 150-200 ml de apă.
- Pentru prepararea ceaiului în ceainic, adăugați 1 linguriță în plus.
- Timp de infuzare 3-5 minute (ceașcă acoperită), apoi strecurați.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Filtru de hârtie M - în cană și ceainice

Filtru permanent pentru ceai mărime M

Filtru permanent pentru ceai, mărime L

Filtru din hârtie S - pentru ceașcă

Infuzor din bumbac L-1 buc.

Filtru de hartie L - pentru ceainic

Teekanne mit Sieb - oriental Motiv IV.

CEAINIC CU INFUZOR - MOTIV ORIENTAL II
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

PU ERH std.

CHINA PU-ERH MINI BEENG CHA 9g
