075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro

De ce marfa de la noi?

 • Transport gratuit de la 189 lei
 • Clienții satisfăcuți
 • De obicei, livrare în 48 de ore

BIO

 

 

 Nu lăsați inflamația să se dezvolte, mizați pe abilitățile plantelor

21. 12. 2021 3 minute citire
Ceea ce se întâmplă în organism când luptă împotriva inflamației este o temă pentru lucrarea de disertație. Însă, ne putem imagina cu toții într-o oarecare măsură: un dinte care doare, piele cu secreție purulentă, tendonul lui Ahile umflat, greață, ochii roșii, nas înfundat, dureri de cap, oboseală, diaree....Toate acestea și o mie de alte manifestări pot fi atribuite bolii inflamatorii.

Reacție complexă cu rezultate diferite

Nu vă vom împovăra cu o analiză îndelungată a funcționării imunității și a apariției inflamației. Este important să înțelegem că scopul său este de a elimina invadatorii, adică de a scăpa organismul de corpuri străine, infecții, consecințele leziunilor traumatice ale țesuturilor și altele asemenea.

Manifestările inflamației au fost descrise deja unul dintre cei mai mari medici romani, Aulus Cornelius Celsus. În prima fază este vorba de o circulație sangvină crescută în zona inflamată, care poate fi observată pe piele sub formă de roșeață. Aceasta este de obicei urmată de umflarea țesutului afectat, încălzirea zonei inflamate și durere. Ultima fază este descrisă ca o disfuncție, adică suprimarea activității organului afectat. Dacă inflamația nu poate fi oprită sau „eliminată”, problema acută devine cronică.

Plantele opresc inflamația

După cum se știe, cel mai bine este când nu avem nevoie de tratament. Chiar și în cazul inflamației, prevenirea poate face multe, iar dacă problema apare, nu este bine să amânați. Și să fim sinceri, a lua medicamente fără prescripție medicală nu este cel mai bun lucru pe termen lung.

„Atunci când se prescriu aceste medicamente pentru afecțiunile dureroase cronice și degenerative trebuie avută în vedere preocuparea permanentă în privința siguranței legate de utilizarea pe termen lung... Deși medicamentele nesteroidiene pot fi eficiente, plantele medicinale și suplimentele pot oferi tratamente alternative mai sigure și adesea eficiente pentru ameliorarea durerii, în special în cazul utilizării pe termen lung” este scris în textul medicilor de la departamentul de neurochirurgie al University of Pittsburgh Medical Center.

Din țară: Câteva plante pentru vindecare rapidă

Există plante foarte accesibile, pe care toată lumea ar trebui să le aibă acasă. Cu ajutorul lor, veți ameliora atât inflamația, cât și durerea sau dificultățile de digerare. Aveți acasă la îndemână crețișoară, pătlagină, verbină, splinuță și gălbenele? Dacă nu, procurați-le repede, deoarece:

 • Tulpina de crețișoară (Alchemilla vulgaris) are efecte medicinale, care optimizează digestia, stimulează procesele de vindecare, ajută organismul să lupte împotriva bacteriilor și virușilor și, în același timp, reglează menstruația, favorizează pierderea în greutate și îmbunătățește calitatea părului și a pielii.
 • Frunzele de pătlagină (Plantago lanceolata) ajută în tuse și alte probleme respiratorii, calmează intestinele, acționează ca un dezinfectant natural, reduce mâncărimea și umflăturile după înțepăturile de insecte, oprește sângerarea și, mai ales, ameliorează inflamația - acționează atât în problemele dentare, cât și cele ale tractului urinar.
 • Tulpina de verbină (Herba verbenae) ameliorează durerea, acționează ca antiinflamator, ameliorează crampele, detoxifiază, ajută în problemele stomacului, ficatului și rinichilor, îmbunătățește starea de spirit, curăță pielea.
 • Tulpina de splinuță (Solidago viraurea) calmează pielea iritată, accelerează procesele de vindecare, ameliorează reacțiile alergice, acționează împotriva inflamației, previne formarea pietrelor renale.
 • Florile de gălbenele (Calendula officinalis) sunt potrivite pentru diferite leziuni, inclusiv erupții cutanate și arsuri, sunt antiinflamatoare, obțin rezultate deosebit de bune în conjunctivită, combat infecțiile de diverse origini și hrănesc pielea.

Din străinătate: Scoarță, fructe, rizomi și frunze pentru combaterea inflamației

Unele părți ale plantelor exotice prezintă efecte extraordinare în prevenirea sau combaterea bolilor inflamatorii. Poate că nu ați auzit încă de acestea, dar vechii incași sau medicina naturistă chinezească a pariat întreaga reputație de vindecare pe acestea. Faceți cunoștință cu vilcacora, schizandra, turmeric (curcuma) și achiote, deoarece:

 • Vilcacora (Uncaria tomentosa) are o scoarță ale cărei abilități alungă virușii și ciupercile, ajută organismul în inflamație, întăresc sistemul de apărare al organismului și atenuează durerea.
 • Schizandra (Schisandra chinensis) produce fructe roșii, care pot stimula capacitatea organismului de a face față bolilor inflamatorii, pot ajusta digestia, gestionează stresul, îmbunătățesc calitatea părului și a pielii și, de asemenea, au un efect pozitiv asupra fertilității.
 • Turmeric (Curcuma) BIO pulbere (Curcuma longa) este popular datorită potențialului său semnificativ de a lupta împotriva inflamației și de a calma durerea, de asemenea, stimulează sănătatea ficatului, a creierului și a inimii, previne formarea cheagurilor de sânge și îmbunătățește starea de spirit.
 • Achiote (Bixa orellana) oferă frunze cu proprietăți antiinflamatorii extraordinare, care sunt potrivite în caz de inflamații în zonele intime și a pielii, au un efect benefic asupra digestiei, suprimă greața, accelerează vindecarea și atenuează durerile de cap, febra și răceala.

 

Surse
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4877453/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3011108/

Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »