075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro

De ce marfa de la noi?

 • Transport gratuit de la 189 lei
 • Clienții satisfăcuți
 • De obicei, livrare în 48 de ore

BIO

 

 

 BUNĂSTAREA PSIHICĂ ESTE PIATRA DE TEMELIE A VIEȚII. CUM SĂ O ATINGEM?

15. 4. 2024 6 minut citire
Este simplu sã luați o pastilã coloratã pentru durere de cap, balonare sau chiar și în caz de dispoziție rea. Dar haideți sã ajungem mai încet la liniștea interioarã. Ce spuneți de o cale naturalã cu plante și ceaiuri, cu efecte blânde, delicate, poate mai lente, dar mai sãnãtoase și mai durabile!

Sunt banale ca și aspect, dar papilele gustative sunt de altã pãrere. Fiecare plantã are ceva aparte. Miroase și sporește confortul fizic. Nu înlocuiesc medicamentele, nu alungã anxietatea sau depresia, nu funcționeazã dupã prima ceașcã. Dar, treptat - pas cu pas - vor conduce la o stare în care vã veți da seama de liniște sufleteascã, de o dispoziție echilibratã, de lipsa stresului, membrelor reci sau a bãtãilor frenetice ale inimii.

Tratament natural în prim plan

Dupã ce vi se prescriu pastilele, ar trebui sã vã consultați cu medicul dumneavoastrã și în legãturã cu administrarea de plante medicinale. Asta pentru cã unele dintre ele nu sunt compatibile cu medicamentele și pot interfera între ele sau pot slãbi efectele. Liniștea interioarã este subestimatã. Nu este cu adevãrat suficient sã vã relaxați în fața televizorului timp de douãzeci de minute în fiecare searã sau sã stați cu o carte timp de o jumãtate de orã în weekend. Este o stare de confort în propriul corp. Iar drumul pânã la aceasta este unul lung. Iar plantele pot favoriza:

 • O stare de spirit echilibratã (indiferent de ceea ce se întâmplã în jurul dvs.)
 • O minte mai agerã și reflexe mai rapide
 • Capacitatea de a ajunge la un consens
 • O mai bunã performanțã în muncã și în sport
 • Creșterea libidoului
 • Digestie sub control
 • Calmarea durerilor menstruale
 • Somn de mai bunã calitate (lin și profund)
 • Piele proaspãtã și îngrijitã
 • Trezirea de dimineațã fãrã ceas deșteptãtor

La prima vedere, acestea sunt lucruri mãrunte, dar atunci când se întâmplã toate deodatã, ele reprezintã un pachet de probleme care vor face viața mai dificilã și vor face sã vã simțiți mult mai puțin confortabil în fiecare zi. Existã o mulțime de opțiuni, fiecare plantã are ceva de oferit și influențeazã corpul uman puțin diferit. Uneori este posibil sã combinați diferitele specii și sã obțineți o porție mult mai mare de sãnãtate.

Din ce puteți alege?

Flori de mușețel

Cu siguranțã toatã lumea cunoaște mușețelul și efectele sale benefice. Are un efect pozitiv asupra multor procese din organism și se aflã în spatele funcționãrii normale a sistemului respirator și digestiv, a unei imunitãți mai puternice, a sãnãtãții cognitive și mentale. Este, de asemenea, responsabil pentru reglarea stãrii de spirit, a somnului și a relaxãrii.

Flori și frunze de roinițã (melissa)

În primul rând roinița (melissa) este folositã pentru a favoriza somnul, dar are utilizãri mult mai largi. Pe lângã echilibrul hormonal și funcționarea normalã a sistemului vascular, respirator și digestiv, aceasta vizeazã, de asemenea, funcționarea normalã a tiroidei și sãnãtatea psihicã.

Flori de lavandã

Lavanda – nu este o plantã doar cu un parfum îmbãtãtor și liniștitor. Poate fi utilizatã pentru o digestie normalã, care este afectatã de disconfortul psihic, sau pentru a îmbunãtãți somnul și relaxarea, pentru a stimula imunitatea și starea psihicã.

Iarba neagrã

Existã plante cu mulți ași în mânecã, din pãcate nu primesc prea multã atenție. Printre acestea se numãrã, de exemplu, iarba neagrã. Aceasta poate fi de ajutor în problemele legate de somn, declinul dispoziției și în caz de imunitate scãzutã. Principalul sãu rol este, însã, asigurarea unei funcții normale a tractului urinar (rinichi).

Flori de șofran

O plantă mai puțin răspândită dar cu adevărat eficientă în ceea ce privește efectele pozitive asupra corpului uman. Decoctul din această plantă poate îmbunătăți starea de spirit și sănătatea psihică sau chiar promova fertilitatea la bărbați (are un efect pozitiv asupra calității spermei) și crește confortul în timpul menstruației.

Ginkgo biloba

Frunzele de ginkgo biloba cu o formã specificã sunt asociate în primul rând cu stimularea gândirii, dar lista de efecte poate fi mult mai lungã - echilibru psihic, microcirculația sistemului sanguin, funcții cognitive asociate cu circulația sângelui și îmbunãtãțirea concentrãrii.

Urzicã

Funcționarea normală a sistemelor cardiovascular, respirator, vascular și excretor, starea normală a oaselor, articulațiilor, părului și pielii, echilibrul psihic și nervos, concentrarea și activitatea intelectuală, capacitatea crescută de a elimina apa din organism și sistemul său natural de apărare și vitalitate. Aceasta este doar o parte din ceea ce poate face urzica aproape dintr-o simplă pocnitură de degete. Este una dintre cele mai puternice plante medicinale. Este ușor de procurat și ieftină, dar, din cauza potenței sale, nu trebuie luată pentru perioade lungi de timp și trebuie să se impună pauze regulate..

Cardamon

Aceastã plantã distinctivã este asociatã în primul rând cu funcționarea normalã a tractului digestiv și a sistemelor respirator, nervos, urinar și cardiovascular... Poate avea, de asemenea, o influențã importantã asupra bunãstãrii psihice sau asupra sistemului natural de apãrare al organismului.

Turmeric

Despre turmeric se vorbește mult în ultimii ani. Și nu e de mirare. Capacitatea de a curãța organismul și de a-l scãpa de toate toxinele este neprețuitã. Dar poate fi, de asemenea, un instrument eficient pentru funcționarea și starea normalã a sistemului vascular, a articulațiilor și oaselor, a ficatului, a sistemului nervos, a respirației și a bunãstãrii psihice

Sunătoare

În folclor, sunătoarea este numită plantă magică. Acest lucru descrie gama sa largă de efecte. Ca antioxidant, întărește funcția normală a sistemului imunitar și susține echilibrul psihic. Dar și digestia normală, ficatul, vezica biliară, sistemele nervos, circulator și respirator și articulațiile, oasele și pielea normale se află pe listă. Confortul emoțional, dispoziția pozitivă și capacitatea de relaxare sunt, de asemenea, inerente. Echilibrul microflorei vaginale este doar un bonus.

Pufulița cu flori mici

Aceastã plantã aparent banalã se concentreazã în primul rând pe funcția normalã a tractului urinar și a prostatei, pe confortul în timpul menstruației și menopauzei și pe mobilitatea articulațiilor, dar poate ajuta și la relaxare și somn, contribuind la bunãstarea psihicã și fizicã.

Gotu kola

Suferiți de lipsã de poftã de mâncare, picioare grele și umflãturi, vã luptați cu o imunitate slãbitã? Planta gotu kola vã poate ajuta la combaterea acestora. Dar puteți obține mult mai multe de la ea - de la o funcție cognitivã mai bunã, la revigorare și funcționarea normalã a sistemelor cardiovascular și respirator, digestie și sãnãtate sexualã femininã, la imunitate naturalã și poftã de mâncare.

Busuioc

Busuiocul are un loc de neegalat în bucãtãrie, dar s-a dovedit a fi și un ajutor eficient în stres și pentru sãnãtatea psihicã. Capacitatea sa de a liniști este utilã, la fel ca și potențialul efect asupra funcției cognitive, a rezistenței la stres, a vitalitãții naturale, a unei digestii normale, a circulației și a funcției respiratorii, precum și a eliminãrii apei din organism.

Yerba Mate

În plus fațã de efectele standard ale acestui antioxidant, cum ar fi funcția cardiovascularã normalã sau eliminarea mai rapidã a apei din organism, Yerba Mate poate suprima oboseala mentalã și fizicã și poate preveni fluctuațiile de greutate.

Rãdãcinã de valerianã

Deși nu se vorbește mult despre aceastã plantã, valeriana este destul de puternicã pentru disconfortul psihic. Are capacitatea de a te relaxa și ajutã sã adormiți mai repede, susține funcționarea normalã a sistemului digestiv și cardiovascular și echilibrarea valorilor tensiunii arteriale.

Rãdãcinã de ginseng siberian

Unele plante par banale dar efectele lor pot avea o influențã foarte puternicã asupra funcționãrii organismului. Ginsengul siberian ca antioxidant se încadreazã în aceastã categorie. Poate începe prin stimularea imunitãții și a sistemului de apãrare naturalã, poate continua prin susținerea sistemului cardiovascular și se poate încheia prin îmbunãtãțirea performanțelor mentale și cognitive și a capacitãții de recuperare mai rapide.

Petale și muguri de trandafir

Trandafirul are zeci de efecte diferite și este dificil sã le rezumãm în câteva puncte.

 • Susținerea sistemului imunitar
 • Funcționarea normalã a sistemului cardiovascular, urinar și respirator
 • Digestie și excreție
 • Confort în timpul menopauzei
 • Îmbunãtãțirea condiției oaselor și a articulațiilor
 • O mai bunã capacitate de concentrare
 • Protecție împotriva inflamației
 • Creșterea fertilitãții
 • Echilibru psihic
 • Starea normalã a ochilor și a pielii

Dar, dincolo de asta, trandafirul (în diversele sale forme) poate fi eficient și ca ajutor în cazul disconfortului psihic și a tulburãrilor de somn.

Planul de acțiune

Dacã vã decideți sã vã îmbunãtãțiți sãnãtatea sau sã încercați sã atenuați tristețea cu ajutorul plantelor, trebuie sã le acordați suficient timp. Îngrijirea sufletului nu se face într-o singurã clipitã dar necesitã mai multe luni. Primele efecte pot apãrea dupã douã sãptãmâni, dar, de obicei, este nevoie de cel puțin de douã ori mai mult timp. Un organism pus la încercare de agitația interioarã și de stres este mai puțin sensibil și poate reacționa la remediile de susținere (în acest caz, plantele) cu întârziere sau cu intensitate redusã.

Șanse pentru CBD

Nu există o părere unitară cu privire la canabidiol. Numeroase studii (care au examinat efectul direct asupra anxietății și depresiei) indică în mod clar posibilele sale beneficii pentru sănătate, dar experții se opun unui verdict definitiv. Se află în aceeași barcă cu plantele medicinale - nu se poate baza un tratament complet pe el și nu vă puteți paria sănătatea pe el. Cu toate acestea, ca agent de susținere, poate arăta rezultate foarte interesante și pozitive atunci când este administrat împreună cu medicamente sau plante pentru a completa și întări organismul pe mai multe fronturi. Acordăm spațiu doar pentru cânepa prelucrată manual, fără îngrășăminte artificiale sau stropiri cu substanțe chimice, unde va ieși la iveală întreaga sa putere.

Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »