075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manutea.ro

De ce marfa de la noi?

 • Transport gratuit de la 189 lei
 • Clienții satisfăcuți
 • De obicei, livrare în 48 de ore

BIO

 

 

 Ayurveda și magia ceaiului

29. 2. 2024 5 minut citire
În prezent, Ayurveda se află în vârful interesului. Nu este vorba doar de un mod specific de a scăpa de afecțiuni, dar de un pachet complet de recomandări pentru armonia fizică, mentală, socială și spirituală. În sens larg, cuvântul ar putea fi tradus prin „știința vieții”. Ce poate să ofere, ceașcă după ceașcă, un sentiment de sănătate și bunăstare? Noi știm cum se obține acest lucru.

Disconfort permanent

Frigiderul este plin cu produse semipreparate? Dureri de spate și senzație de țiuit în urechi? Relația cu părinții nu e cea mai bună? Sensibilitate despre care vorbește toată lumea? Crize existențiale? Energie sexuală la zero? Poftă nestăvilită de zahăr? Instabilitate emoțională și comportamentală?

Ayurveda poate fi de ajutor pentru găsirea un punct stabil în viață, pentru găsirea un teren solid sub picioare și pentru a fi încrezător în fiecare decizie pe care o luați, pentru a vă simți confortabil în propriul corp, pentru a construi relații sănătoase, pentru a avea încredere în voi înșivă. Cu pași mărunți, vă puteți îndrepta spre pacea interioară. Și ar trebui să începeți cu ceaiul. Un ceai consumat în fiecare zi poate face minuni atunci când are o compoziție adecvată. Ceaiurile ayurvedice sunt bogate în adaptogeni - plante care întăresc rezistența la stres, care este un declanșator comun pentru multe complicații de sănătate și un blocant pentru curățarea regulată a organismului și alimentarea cu energie.

Reguli privind ceaiul

Ayurveda vă încetinește și vă învață să simțiți fiecare moment, astfel încât să vă dați seama de importanța lui. Acest lucru nu înseamnă schimbări dramatice în viață, doar să-i oferiți puțin timp. La început, poate doar zece sau cincisprezece minute pentru a savura o ceașcă de ceai, pentru a simți armonia unică a aromelor și pentru a lăsa plantele să-și facă efectul. Poate părea un lucru mărunt, însă liniștea controlată nu este un lucru de la sine înțeles și necesită practică

Alegerea plantelor

Priviți dintr-o parte în alta, încercând să alegeți ceaiul potrivit de pe raft? Nu așa funcționează Ayurveda. Nu este vorba despre gust sau miros. Este vorba despre beneficiile unice pentru sănătate ale fiecărei plante. Dezavantajul fiecăreia este nevoia de timp. Nu vă vor salva de la prima încercare. Va trebui să le acordați cel puțin două săptămâni pentru a stabili și a arăta din ce sunt făcute cu adevărat. Pe de altă parte, depinde de sensibilitatea individului, de experiența anterioară, de gradul de neglijare a trupului și a sufletului, de constituția fizică și de afecțiunile asociate. În timp ce unii vor simți imediat efectele, alții vor trebui să aștepte.

Adevărate vedete

Există destul de multe plante ayurvedice, dar cele mai puternice sunt acestea cinci. Cu o utilizare pe termen lung, aceste plante au rezultate dovedite, iar gustul merită punctaj maxim.

De asemenea, merită să menționăm și plantele brahmi, gotu kola, shatavari, moringa, guduchiobligeana sau busuiocul.

Beneficiile ceaiurilor din plante

Nu este normal să vă simțiți inconfortabil în propriul corp. Oboseala excesivă, furnicăturile, balonarea și lipsa poftei de mâncare, pulsații în cap, mușchi înțepeniți sau tensiune crescută și piele sensibilă. Acestea sunt doar o frântură din ceea ce poate elimina o ceașcă de ceai pe zi. Însă Ayurveda poate avea un efect mult mai puternic.

Lista situațiilor în care ajută este o dovadă în acest sens:

 • Coaja de portocală stimulează pofta de mâncare.
 • Rooibos-ul este un antioxidant puternic.
 • Cuișoarele curăță intestinele.
 • Scorțișoara ajută la o mai bună digestie și la o respirație profundă.
 • Mușețelul combate problemele de piele și relaxează plămânii. Ca bonus, poate întări sistemul imunitar, poate îmbunătăți starea de spirit și poate menține mintea ageră. O calitate mai bună a somnului este doar cireașa de pe tort.
 • Feniculul susține funcția ficatul, confortul în timpul menopauzei, capacitatea de a alăpta și mișcările intestinale.
 • Piperul negru poate influența sănătatea sexuală, calitatea vaselor de sânge și pierderea în greutate, calitatea pielii și sistemul nervos.
 • Ghimbirul veghează vitalitatea și energia. Este, de asemenea, responsabil pentru controlul greutății, susținerea imunității, dezvoltarea musculaturii și nivelul de zahăr din sânge.
 • Mărul poate preveni balonarea și menține o greutate sănătoasă.
 • Cardamomul ia multe pe umeri - rinichi, plămâni, intestine, sistem urinar, sistem vascular. Și bunăstarea psihică, bineînțeles.
 • Regina neîncoronată a tuturor plantelor este turmericul. Acesta poate influența în mod pozitiv numeroase procese din organism, de la digestie, funcția hepatică, circulația sângelui, respirația și sistemul nervos până la calitatea articulațiilor și a pielii. Faptul că este un antioxidant puternic, care, de obicei, lipsește cu desăvârșire din organism, este doar un bonus minunat.

În aceste studii se regăsesc câteva păreri de specialitate privind anumite efecte ale ceaiurilor ayurvedice:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5871155/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3930110/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8186000/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5976976/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8912584/

Ceai: rutina zilnică

Dacă sunteți obișnuiți cu ceaiul, nu se schimbă nimic, doar comandați o altă plantă. Momentul din zi este mai mult sau mai puțin același. Unora le place dimineața pentru o explozie de energie și o trezire mai rapidă, alții au nevoie să încheie ziua și să se regăsească într-un val de bunăstare. Dar ar trebui să începeți dimineața cu un pahar de apă rece pentru a activa organele și a reîmprospăta mintea. La scurt timp după aceea, ar trebui să înceapă eliminarea. Regularitatea și un intestin gol și curat oferă un spațiu de manevră maxim pentru ca toate aspectele ayurvedice să funcționeze. Începând cu ceaiurile.

SFAT: Dacă consumați două tipuri diferite de ceai, este indicat să le beți la cel puțin o oră distanță.

Nu toate ceaiurile sunt la felj

Probabil că vă întrebați care este diferența dintre un ceai obișnuit din supermarket și unul ayurvedic. Una foarte mare. Acestea nu conțin cofeină. Sunt o combinație echilibrată de plante, condimente și fructe. Sunt pline de antioxidanți. Încălzesc, au o aromă plăcută, calmează și restabilesc bunăstarea fizică și mentală. Au efecte asupra corpului și a minții. Așadar, este foarte bine să preparați un ceai ayurvedic acasă, într-un mediu familiar, și să-l combinați cu alte aspecte ale învățăturilor, cum ar fi somnul, masajul, baia, yoga sau igiena alimentară și orală. Puteți să consumați ceaiuri zilnic. Nu există restricții ca în cazul urzicii, al mentei, al pelinului sau al salciei. Atenție doar la faptul că decocturile din plante nu potolesc setea. Ele funcționează ca un stimulent pentru sănătate. Dacă vă este sete, beți apă proaspătă.

Foarte ușor de preparat

Fiecare ceai necesită o procedură diferită, la unele se adaugă lapte, la altele o linguriță de zahăr. Dar, în principiu, procesul este foarte simplu și nu necesită mult timp. Se pun trei lingurițe de amestec într-un infuzor de ceai și se toarnă peste el 400 de ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de șase minute. Se toarnă într-un pahar și se bea.

SFAT: Pentru a intensifica și accelera efectele, fierbeți prima dată amestecul de ceai timp de cinci minute înainte de a-l lăsa să infuzeze. O lingură mică de miere va spori, de asemenea, efectele, dar nu toată lumea se simte confortabil cu această combinație.

Atenție la contraindicații

Ayurveda este delicată, dar pot apărea și contraindicații. Acest lucru se aplică în cazul copiilor sau femeilor însărcinate și celor care alăptează, precum și pentru pacienții cu diabet și hipertensiune arterială. Combinațiile cu medicamentele convenționale pot, de asemenea, să creeze complicații.

Ceaiul ayurvedic: un prieten pe viață

Desigur, ceaiurile nu înlocuiesc niciun tratament, iar credința în Ayurveda nu poate concura cu practicile medicale. Pe de altă parte, este un ajutor util care echilibrează funcțiile și procesele organismului și sporește bunăstarea fizică și mentală. Acesta este un lucru neprețuit pentru fiecare persoană. Pe termen lung, numeroase afecțiuni se vor diminua și sănătatea naturală va căpăta o nouă dimensiune. Care ceai din oferta noastră veți alege? Mai devreme sau mai târziu, veți începe să vă simțiți mai confortabil în corpul dumneavoastră și ceea ce ați crezut că este un semn al procesului de îmbătrânire sau al unei vieți agitate va dispărea. Acest lucru este meritul unei cești de ceai ayurvedic.

Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »