-
Ceaiuri după ierburile conținute
- Ceai albastru din clitoria
- Ceai de bambus
- Ceai de cătină
- Ceai de crețișoară
- Ceai de fenicul
- Ceai de iasomie
- Ceai de măceșe
- Ceai de mentă
- Ceai de mușețel
- Ceai de roiniță
- Ceai de salvie
- Ceai de sunătoare
- Ceai de tei
- Ceai de urzică
- Ceai de zmeur
- Ceai Tulsi
- Ceaiul de canabis
- Ceaiuri de ghimbir
- Ceaiuri Moringa
- Ginkgo biloba
- Goji chinezesc
De ce marfa de la noi?
- Transport gratuit de la 189 lei
- Clienții satisfăcuți
- De obicei, livrare în 48 de ore
Ceai negru
Ne putem gândi la ceaiul negru ca la un reprezentant tipic al tuturor ceaiurilor. Acest lucru se datorează probabil faptului că a fost singurul ceai cunoscut în Europa timp îndelungat. Toate celelalte tipuri și-au pierdut aroma și culoarea în timpul transportului cu vaporul. Datorită fermentației,… descriere completă
-
Anhui (2)
-
Assam (10)
-
Bengalul de Est - Baghmari (1)
-
Ceylon (1)
-
Darjeeling (16)
-
Darrang (1)
-
Dimbula (7)
-
Fujian (4)
-
Guangxi (1)
-
Guizhou (1)
-
Guria (4)
-
Hubei (1)
-
Ilam (2)
-
India / Assam (1)
-
Kagoshima (1)
-
Kurseong (1)
-
Milima (1)
-
Mount Kenya (1)
-
Mount Namuli (1)
-
Nilgiri (2)
-
Nuwara Eliya (2)
-
Provincia Kandy (4)
-
Ruhuna (16)
-
Rukeri (1)
-
Sidamanik (1)
-
Sikkim (1)
-
Tinsukia (1)
-
UE (1)
-
Uva (1)
-
Valle de Cauca (1)
-
Yunnan (12)
-
Zhejiang (1)
-
Acrișor (1)
-
Aromatică (6)
-
Bergamotă (6)
-
Bourbon (1)
-
Cactus (1)
-
Caramel (2)
-
Chilli (1)
-
Citrice (3)
-
Condimentat (5)
-
Crema (2)
-
Căpșuni (2)
-
Dulce (6)
-
Dulceag (3)
-
Fin (11)
-
Fina cu lapte (1)
-
Floral (7)
-
Fructat (13)
-
Fructe (5)
-
Fructe de pădure (1)
-
Fructe exotice (2)
-
Fumuriu (2)
-
Harmonická (2)
-
Hrozno (1)
-
Intenzivní (4)
-
Lămâie (3)
-
Mandarine (1)
-
Mango (2)
-
Marțipan (1)
-
Mere (1)
-
Merișor (1)
-
Miere (5)
-
Migdale prăjite (1)
-
Moderat dulce (1)
-
Muskatel (1)
-
Muškátová (1)
-
Natural (5)
-
Nucă (1)
-
Pere (1)
-
Picant (12)
-
Picant moderat (3)
-
Piersică (2)
-
Plin (2)
-
Portocală (1)
-
Pražená (1)
-
Proaspăt (11)
-
Prăjitură cu brânză (1)
-
Puternic (1)
-
Pământos (1)
-
Rom (1)
-
Scorțișoară (1)
-
Trandafir (1)
-
Unikátní (1)
-
Uzená (1)
-
Ușor constrângător (1)
-
Ușor picant (1)
-
Vaječný likér (1)
-
Vanilka (2)
-
Vișine (1)
-
Výrazná (1)
-
lehká (1)
-
nuci (1)
-
Černé třešně (1)
-
Afine (1)
-
Albăstrea (6)
-
Ananas (6)
-
Anason (1)
-
Bergamota (6)
-
Caise (1)
-
Cardamom (1)
-
Ceai negru (111)
-
Ceai verde (1)
-
Coacăz negru (1)
-
Coacăz roșu (4)
-
Coaja de portocală (4)
-
Coajă de lămâie (3)
-
Cuișoare (5)
-
Căpșuni (3)
-
Floare de nalbă (2)
-
Frunze ale murului (1)
-
Ghimbir (5)
-
Ginkgo biloba (1)
-
Guarana (1)
-
Hibiscus (1)
-
Iasomie (2)
-
Lemongrass (3)
-
Mandarină (1)
-
Mango (6)
-
Mere (1)
-
Merișoare (2)
-
Migdale (1)
-
Papaia (4)
-
Pară (1)
-
Piersică (1)
-
Piper (1)
-
Piper roz (3)
-
Portocală (1)
-
Scorțișoara (4)
-
Sfeclă roșie (1)
-
Urzica (1)
-
Vanilie (2)
-
Vișine (1)
-
Yerba Mate (2)
ASSAM TGFOPI MARGERITA - ceai negru
CEYLON FBOPF SP KOPPAAKANDA - ceai negru
CHINA YUNNAN FOP - ceai negru
GRĂDINA PARFUMATĂ - ceai negru
DARJEELING MARGARETS HOPE - ceai negru
ASSAM TGFOP - ceai negru
ASSAM TGFOP1 SONIPUR BIO - ceai negru
LICHIOR DE OUĂ - ceai negru
VIȘINE ÎN ROM - ceai negru
Assam Second Flush BOP Corramore - ceai negru
CEYLON FOP CANDYMAN KANDY - ceai negru
YUNNAN BLACK MAO FENG - ceai negru
DARJEELING TGFOP 1 GIELLE - ceai negru
JAVA BOP1 PASIR MALANG - ceai negru
MADAGASCAR - ceai negru
SUMATRA BOP1 BAH BUTONG - ceai negru
EARL GREY BIO - ceai negru
GOLDEN MONKEY - ceai negru
CEYLON OP1 FĂRĂ COFEINĂ - CEAI NEGRU
VIS DE VANILIE - ceai negru
DARJEELING FTGFOP I FIRST FLUSH BIO - ceai negru
ASSAM TGFOP I DOOMUR DULLUNG - ceai negru
GOLDEN YUNNAN - ceai negru
GOLDEN YUNNAN SUPERIOR BIO - ceai negru
Ceai negru
Ne putem gândi la ceaiul negru ca la un reprezentant tipic al tuturor ceaiurilor. Acest lucru se datorează probabil faptului că a fost singurul ceai cunoscut în Europa timp îndelungat. Toate celelalte tipuri și-au pierdut aroma și culoarea în timpul transportului cu vaporul. Datorită fermentației, ceaiul negru este „conservat” și poate rezista la un transport mai dificil.
Desigur, cererea crescută de ceai negru a dus la o producție mai mare în țările de origine. Sursele istorice vorbesc despre mijlocul secolului al XVII-lea, când plantațiile mondiale au început să furnizeze lumii mai mult ceai fermentat.
Cele mai cunoscute ceaiuri negre provin din zona Darjeeling sau Assam din India. Producția din Sri Lanka este, de asemenea, superioară, ca să nu mai vorbim de China și Japonia. După culoarea infuziei, ceaiul negru este denumit și ceai roșu. Deși localnicii nu produc ceai cu același gust, ambele țări din Asia sunt printre exportatorii de ceaiuri negre de calitate extraordinară. De asemenea, există o gamă de ceaiuri negre din Kenya sau Zimbabwe.
PRIMA DATĂ OXIDAREA, APOI USCAREA
Oxidarea polifenolului, cunoscută și sub denumirea de fermentație, este specifică pentru producerea ceaiului negru. Frunzele de ceai trebuie zdrobite mecanic pentru ca procesul chimic să aibă loc. Acesta este singurul mod în care celulele lor vor elibera sucul, care catalizează fermentația. Procesul durează de la câteva minute la două ore. Ceaiul prea fermentat are un gust pământos neplăcut. Fermentația este oprită prin uscare la aproximativ 80°C.
Cofeina - un prieten pentru diminețile grele, un prieten al digestiei bune și al unei minți pozitive.
La fel ca ceaiul verde, și ceaiul negru a fost, de asemenea, supus multor studii privind impactul consumului asupra sănătății. Concluzia rezultată este că ceaiul negru conține aproximativ 400 de substanțe diferite. Printre ele se numără în principal cofeina, polifenolii, flavanolii, flavonoidele, vitaminele C, B, A și K, enzimele, mineralele și oligoelementele. Principalul ingredient activ este cofeina, în cazul ceaiului este denumită teină. Frunzele de ceai proaspăt pot conține până la 7%, dar mai frecvent este în jur de 5%. Teina se eliberează cel mai mult în infuzie în primele 30 de secunde. Și efectele sale?
- Stimulează sistemul nervos,
- elimină oboseala și insomnia,
- îmbunătățește concentrarea,
- stimulează metabolismul, stimulează plămânii și inima, contribuie la oxigenarea creierului.
Ceaiul negru de înaltă calitate, precum Assam Doomur Dullung sau Bio Darjeeling, este excelent pentru începutul zilei. Nu degeaba englezii servesc prima ceașcă de ceai negru tare direct în pat. Ceaiul Earl Grey clasic, cu aromă tipică de Bergamotă sau English Breakfast, este perfect în acest scop.
CUM SE PREPARĂ
Ceai negru este simplu de preparat. În condiții normale este suficientă o strecurătoare sau un infuzor. Pentru o pregătire mai sofisticată, sunt potrivite două ceainice de sticlă - unul pentru aburirea și infuzarea frunzelor, altul pentru servire.
Turnăm prima dată în ceainic apă fierbinte pentru a-l încălzi și curăța. Punem în el 4-6 grame (3-4 lingurițe) de ceai la 1 litru de apă și turnăm peste apă. Apa trebuie să atingă o temperatură de 98-99 ° C, care este imediat după fierbere. Ceaiul negru se infuzează de obicei timp de 3 până la 6 minute (timp mai scurt, ceaiul din bucăți, frunzele întregi pentru mai mult timp).
Pentru îndulcire se utilizează zahăr, miere, lapte (se recomandă turnarea ceaiului peste lapte), lămâie. Puteți găsi inspirație în articolul 13 sfaturi despre cum să îndulciți un ceai vărsat de calitate. Dacă ne dorim să ne bucurăm de toate notele ceaiului negru, îl bem simplu fără adaosuri de alte ingrediente.